Mejl från Rabén & Sjögren

Mejl från Rabén & Sjögren

Att skriva avtal med ett förlag är bland det största som hänt mig. Och det känns fantastiskt att få berätta om det när folk frågar och gratulerar mig. Men det känns fortfarande overkligt, nästan som om jag pratar om någon annan än mig själv. Det började med ett mejl.

Blir helt lycklig av att se mitt namn efter Författare.

Min privata mobil surrar till på ett möte på jobbet. Jag ser att det är från ett förlag, men inte mer. Tänker att jag inte vill läsa det på mötet, oavsett vad som står i det. Särskilt inte om det är ett svar i stil med ”tack för manus, men nej tack”.

Lämnar mötet och klickar upp mejlet. Läser halva och stannar mitt i steget. Vad står det egentligen? Läser om hela mejlet. Flera gånger. Huvudet känns som om det svävar iväg, tankarna far runt som sladdrig gelé. En förläggare från Rabén & Sjögren skriver trevligt och kort att hon har läst manuset och gillar det. Hon är i Malmö nästa fredag och föreslår en träff för att prata om manuset.

Ungefär där lämnar jag verkligheten för en stund.

Ringer min man och bubblar osammanhängande fram vad som hänt. Ringer direkt efter det samtalet upp Ingrid. Hela jag är skakig nu. ”Vill du komma hit?” säger Ingrid. ”Får jag det? Ja, jag kommer.”

Flera timmar senare på kvällen börjar det sjunka in och jag ser mer nyktert på det. Googlar på Rabén & Sjögren och förläggaren. Läser om deras process när de vill ge ut ett manus. Träff med skribenten, och om det går bra så ska manuset vandra genom flera olika grupper och godkännas innan beslut tas om utgivning.

Men något är förändrat. En förläggare har läst mitt manus och gillar det. Hon vill träffa mig. Det är stort.

4 thoughts on “Mejl från Rabén & Sjögren

 1. OMG OMG OMG OMG OMG HELEN JAG ÄR RÖRD INTILL TÅRAR SÅ GLAD ÄR JAG FÖR DIN SKULL!! Jag känner det finns åtminstone en grupp till här som kommer streckläsa ditt manus. Känslan och stämningen du sätter i dina texter har alltid varit speciell så det kommer vara ett rent nöje det är jag säker på

  1. Hej Olof!
   Shit vad glad jag blir för din respons!!! Men så har vi ju läst varandras texter sen snart sex år tillbaka:) Och vad kul om dina andra vänner vill läsa.
   Ses snart!
   Helen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *