So it begins!

So it begins!

Den oändliga historien, Bilbo och Sagan om Ringen.  Min storebror hade tänkt lämna tillbaks böckerna på biblioteket. Så blev det inte.

Inkörsporten till fantasins underbara värld fylld med magi och äventyr hade öppnats för mig på allvar. Förvisso hade jag redan nosat på temat när jag läste Narnia av CS Lewis eller när jag smög omkring sena kvällar och lyssnade förundrat på min storebror och hans kompisar när de spelade ett rollspel som hette Dungeons and Dragons. Jag kunde sitta utanför dörren och lyssna och jag fantiserade vilt om hur en Harpya såg ut eller vad en Drow var för något?

Med andra ord så har världar alltid fascinerat mig och jag tror ständigt och jämt att en tidsloop ska gripa tag i mig en blåsig dag när ett plötsligt stormoväder sveper in genom Lund och jag transporteras till en spännande plats där ett storslaget äventyr väntar just mig.

2010 anmälde mig äntligen till en kurs i att skriva science fiction och fantasy för Karin Tidbeck. Bang on target, jag var hemma! Förutom Karins kompetens och förmåga att lära oss allt om exempelvis bakland och hur man bygger civilisationer på andra planeter, träffade jag fyra fantastiska skrivarvänner. Jag är otroligt glad över att starta denna blogg med två av dom. Dock finns Simon och Olof med i kulisserna. Men jag ville ha mer äventyr och mer magi, så det blev flera kurser för min del inom samma genre, fler kongresser och fler spännande möten och framförallt – mer skrivande.  Spännande projekt ligger framför mig nu och bara väntar på att få ta av sig osynlighetsringen.

Så tack JRR Tolkien, CS Lewis, Lloyd Alexander och Michael Ende för att ni öppnade dörren.

The magic never ends – C.S.Lewis

2 thoughts on “So it begins!

  1. Gud va kul det här ska bli.
    Vet knappt vad en blogg är :-))
    Detta blir min första att följa o kanske även den enda. Kul👍

    1. Hej Magnus!
      Vad roligt att höra. Det uppskattar jag/vi mycket. Vi är med så glada att vi sjösatt detta projekt med något vi alla brinner för. Den känslan vill vi förmedla. Det är kanske något för alla 🙂 Välkommen att följa oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *