Prag, steampunk och inspiration

Prag, steampunk och inspiration

På Steampunk-pub i Prag där ingenting saknades. Foto: Sara Imberg

Medan Ingrid och Helen var på kurs för några veckor sedan i hur man skriver plot och manus, följde jag med några vänner till vackra Prag då en av mina vänner skulle springa maraton där. Det blev inga 4,2 mil för mig men det blev många och långa promenader genom den vackra staden.

Jag tycker väldigt mycket om olika miljöer och hämtar gärna min inspiration från olika platser jag sett eller besökt. I detta fall besökte jag en plats som var så vacker, ren och grön. Men när skymningen föll lade den sig likt en mystikens slöja över staden och det var ganska lätt att låta fantasin skena iväg och bygga upp olika scenarier i mitt huvud.

För mig är Prag en speciell stad där alla statyer och gargoyles väcks till liv en gång om året när månen står rätt på himlavalvet. Jag kan också i mina tankar se staden som ett högsäte och en central mötesplats för alla aristokratiska vampyrer runt om i Europa.

Dock fann jag stor del av inspirationen på en alldeles underbar Steampunk-pub där absolut inget saknades. Förutom att maten var god och ölet delikat så var hela miljön uppbyggd kring temat och jag var förundrad över de olika attiraljer som fanns lite här och var. Bord som var uppbyggda av kugghjul och hjullager, den klassiska zeppelinaren i taket, blommor i krukor som var gjorda av stål och plåt för att ge några exempel.

Det första man möts av när man stiger in in i puben är ett gigantiskthajhuvud med en massa sylvassa tänder i stål och innanför gapet snurrar kugghjulen olycksbådande.

Att äta här hade sin utmaning i att kunna koncentrera sig på maten och sällskapet när omgivningen var så fascinerande. Ångan, musiken och kugghjulen förde oss efter måltiden ner i källarens underjord där industri möter värme och eld. När gryningen infann sig slutade vår historia när vi satt vi i en taxi hem för att sova blott några timmar innan det var dags att heja fram vår kompis.

Inspirationsglaset var fyllt till brädden och jag var taggad inför framtida projekt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *