En för alla, alla för en

En för alla, alla för en

Bokmässa 2017 är över. Lördagen var fylld av en mix av känslor, om detta skriver Ingrid i Hoppet i fantastiken och verklighetens hjältar. Bortsett från det kan jag konstatera att mässan kändes som fest och inte pest, som jag skrev om innan mässan.

I år var nätverkande och samtal med författare och förlag den stora behållningen. Polletten trillade ner för min del när, jag förstod vad andra menar när de säger att det är för just detta de åker till mässan.

Genom fandom och Swecon (science fiction-kongresser i Sverige) har vi tidigare mött fantastikförfattare. Det finns en samhörighet och anda inom fandom, som fås genom att kongresserna är deltagarevenemang där fans och författare möts på samma villkor för att prata om skrivande och böcker. Samma stämning mötte oss i Bokmässans Fantastikgränd, en egen myllrande värld där författare och läsare möts. Här träffade vi Anna Jakobsson Lund och Anna Arvidsson, två av tre Annor som bloggar på annaskriverunder. Deras skrivartribe inspirerar och visar styrkan med att vara flera författare som samarbetar.

Anna Arvidsson, Anna Jakobsson Lund, Helen Ekeroth och Ingrid Thulin på bokmässan.

Det som slår mig är hur generösa många författare jag möter är. Generösa med att dela med sig av sina erfarenheter och att vilja nätverka. Då är det en ynnest att få vara en del av skrivarvärlden. Bokmässan fyller en viktig roll för författare som mötesplats och jag hoppas mässan nästa år åter blir en plats där alla kan mötas.

Bokmässehelgen blev också ett tillfälle för min egen skrivartribe att prata pågående skrivprojekt och framtidsplaner. Så, en för alla och alla för en (trots att Ingrid, Sara och jag är tre och inte fyra musketörer) – fundamentet för vår vänskap och vårt författande.

P.S. Givetvis lyssnade vi på inspirerande författarpaneler också. Och köpte böcker. Vi räknade på hemvägen hur många böcker som följde med från mässan. Ingrid vann i år igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *