Om oss

Om oss

3 vänner

Uturbyrålådan är en blogg där vi är tre skrivvänner som skriver om allt som har med skrivande att göra. Att vara en skrivande person

Vi träffades första gången 2011 på en skrivkurs i fantasy och science fiction. Efter det bildade fem av oss skrivcirkeln Ellefolk. Läs Simons blogg!

Vi andra tre startade uturbyrålådan i april 2017.

Helen Ekeroth

Jag ville bli författare när jag var nio år. Sen försvann skrivandet och kom inte tillbaka förrän jag var föräldraledig med son nr 3. Men då kom det tillbaka med full kraft. Behovet och lusten att skriva blev en del av mitt liv och 2011 bestämde jag mig för att skriva ”på riktigt” och gick min första skrivarkurs.

Efter ett par manus, som hamnade i byrålådan och flera skrivkurser som lärde mig massor, skrev jag i maj 2017 avtal med Rabén & Sjögren för ett fantasymanus för barn och unga. Boken kommer att ges ut 2018.

Skriver helst: Dialog! Utmaningen är att driva handlingen genom dialog och få det att skava lite. Mina karaktärer ljuger och undanhåller saker de vet. Dialogen ska genom undertext visa karaktärernas verkliga vilja och känslor! Och det är så svårt att få till just detta, men så roligt att försöka.

Läser: Mycket fantasy och science fiction (gärna YA och gärna riktiga tegelstenar eller serier), men läser egentligen nästan allt. Läser ohyggligt mycket och köper ohyggligt mycket mer böcker än jag hinner läsa. Har börjat med ljudböcker för att inte behöva köpa allt jag vill ha.

Instagram: instagram.com/helenekeroth

Sara Imberg

Den oändliga historien, Bilbo och Sagan om Ringen.  Min storebror hade tänkt lämna tillbaks böckerna på biblioteket. Så blev det inte.

Inkörsporten till fantasins underbara värld fylld med magi och äventyr hade öppnats för mig på allvar. Förvisso hade jag redan nosat på temat när jag läste Narnia av CS Lewis eller när jag smög omkring sena kvällar och lyssnade förundrat på min storebror och hans kompisar när de spelade ett rollspel som hette Dungeons and Dragons. Jag kunde sitta utanför dörren och lyssna och jag fantiserade vilt om hur en Harpya såg ut eller vad en Drow var för något?

Med andra ord så har världar alltid fascinerat mig och jag tror ständigt och jämt att en tidsloop ska gripa tag i mig en blåsig dag när ett plötsligt stormoväder sveper in genom Lund och jag transporteras till en spännande plats där ett storslaget äventyr väntar just mig.

2010 anmälde mig äntligen till en kurs i att skriva science fiction och fantasy för Karin Tidbeck. Bang on target, jag var hemma! Förutom Karins kompetens och förmåga att lära oss allt om exempelvis bakland och hur man bygger civilisationer på andra planeter, träffade jag fyra fantastiska skrivarvänner. Jag är otroligt glad över att starta denna blogg med två av dom. Dock finns Simon och Olof med i kulisserna. Men jag ville ha mer äventyr och mer magi, så det blev flera kurser för min del inom samma genre, fler kongresser och fler spännande möten och framförallt – mer skrivande.  Spännande projekt ligger framför mig nu och bara väntar på att få ta av sig osynlighetsringen.

Så tack JRR Tolkien, CS Lewis, Lloyd Alexander och Michael Ende för att ni öppnade dörren.

The magic never ends – C.S.Lewis

Ingrid Thulin

Jag skriver fantasy, science fiction och historisk roman. Saga och myt har inspirerat mig hela livet, från Astrid Lindgren till nordisk eller grekisk mytologi. Och skrivandet har sedan jag var liten varit den plats där tiden upphör finnas till och magin föds.

Men jag utbildade mig till journalist och skrev under många år inte alls skönlitterärt. Det skulle jag ta igen.

2012 började jag på Författarskolan vid Lunds universitet.

Där skrev jag äntligen min första bok: Mörkan dag ljusan natt, om väsensmöten i Malmönatten. Det var mitt mål, men jag fick något mer med mig. En innerlig nyfikenhet på vad konst är, vad som orsakar den, hur den drabbar oss, vad vi egentligen gör som konstnärer. Läsa texter med de glasögonen är lika roligt som att skriva själv.

För övrigt spelar jag fiol och jobbar med digital kommunikation. Jag trivs i steampunk-goggles eller i 1300-talsmundering på medeltidsevent lika bra. Men när drakberget är inom synhåll och röken varslar om att någon är hemma, då blir stegen riktigt lätta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *